کابینت چوبی
همانطور که می دانید در گذشته های بسیار دور اکثر کابینتهای آشپزخانه و کمد دیواری ها و حتی درب های منازل از چوب و توسط دست ساخته می شد.اما با گذشت زمان بدلیل قطع بی رویه درختان و کمبود چوب کم کم فرآورده های چوبی مصنوعی مثل ورق ام دی اف و نئوپان جای چوب طبیعی را گرفتند و هنوز هم جزو پرمصرف ترین متریال در صنایع چوبی و دکوراسیون هستند.
اما خیلی از افراد حس طبیعی بودن و اصالت کار چوب را بیشتر می پسندند به همین دلیل برای طراحی بخش آشپزخانه از کابینت تمام چوب استفاده می کنند. کابینت سازی ماهان طراح و مجری انواع کابینت چوبی در ایران می باشد برای استعلام قیمت انواع کابینت چوبی با مشاورین ما در این مجموعه تماس حاصل نمایید.
کابینت تمام چوب چیست ؟
کابینت تمام چوب اصیلترین و قدیمیترین نوع کابینت آشپزخانه است که اغلب در خانههای مجلل و بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد و زینت بخش فضای خانه و محیط طبخ غذا است. بطور معمول بدنه کابینت چوب از MDF درجه یک و بقیه قسمتها که شامل درب، ستون و سرستون، تاج و زیرچراغ از چوب و روکش چوب طراحی میشود.
بدلیل آسیب پذیر بودن چوب خام در برابر رطوبت و عوامل محیطی تمامی کابینتهای چوب طبیعی احتیاج به رنگ آمیزی دارند. روکش رنگ هم از سطوح چوبی محافظت می کند و هم باعث زیبایی بیشتر کابینت می شود.
مزایای کابینت چوبی
مهم ترین مزایا کابینت آشپزخانه تمام چوب عبارتند از :
- جذابیت و گرمی خاص بدلیل استفاده از چوب طبیعی
- تولید سفارشی و تطابق حداکثری با سلیقه کارفرما
- استفاده بهینه از فضا با کم ترین پرتی ممکن
- تنوع بالا در انتخاب مدل و رنگ کابینت
- طول عمر و دوام زیاد
نحوه ساخت کابینت چوبی
در مورد نحوه ساخت کابینت چوب طبیعی و پارامتر هایی که در هنگام خرید کابینت تمام چوب باید مد نظر قرار بگیرد و همچنین انتخاب مدل و رنگ و … نظرات متعددی وجود دارد که بخشی از آنها سلیقه ای بوده و بخش دیگر مربوط به نکات فنی و تجربی است.
با این حال نحوه ساخت کابینت چوبی دارای مراحل کلی است که به شرح زیر می باشد:
اندازه گیری کابینت چوبی
اندازه گیری اولین مرحله ساخت کابینت می باشد. ابتدا کابینت ساز آشپزخانه شما را به دقت اندازه می گیرد.سپس طبق نظر شما و تاسیسات ساختمان نقاط قرارگیری وسایل بزرگ مانند یخچال، گاز و فر، لباسشویی و ظرفشویی و سینک ظرفشویی مشخص شده و اندازه گیری ها بر طبق فضاهای قابل استفاده انجام می شود.
طراحی کابینت چوبی
طراحی کابینت چوبی مرحله دوم می باشد که کاملا بر اساس نیاز مشتری و میزان فضای مفید انجام می شود. طراحی باکس ها و کشو ها بسته به سلیقه مشتری می تواند ساده و یا طرح دار باشد. در این بخش می توان متریال اولیه را نیز انتخاب کرد. انتخاب چوب ، رنگ چوب و ضخامت آن در این مرحله الزامی است. شما می توانید میزان نیاز خود ر برای کابینت ساز شرح داده تا بهترین طراحی و فضاسازی را برای شما ایجاد کند.
ساخت کابینت چوبی
ساخت کابینت تمام چوب به نسبت دیگر متریال کمی سخت تر است. چرا که متریالی حساس و گران می باشد. برش ها باید با اندازه دقیق انجام شود و اتصالات به درستی نصب گردند. ساخت کابینت چوبی مانند دیگر کابینت ها در چند مرحله : برش کابینت، رنگ آمیزی، لبه چسبانی، نصب اتصالات، نصب یراق آلات و نصب به دیوار و سرهم کردن انجام می شود. طبیعی است برخی از این مراحل در کارگاه کابینت سازی و برخی دیگر در محل انجام می شود.
نصب کابینت چوبی
- برای نصب کابینت چوبی نصاب مراحل زیر را با دقت انجام می دهد :
- تعیین نمودن محل دقیق قرار گیری کابینت ها و گذاشتن علامت بر روی دیوار
- نصب کردن اتصالات محکم بر روی دیوار، همچون اتصال 45 برای قرار گرفتن محکم کابینت بر روی آن.
- نصب نمودن کابینت های دیواری و زمینی در مکان مناسب تعیین شده و ثابت کردن آن ها به وسیله پیچ و مهره
- پس از اینکه کابینت نصب شد، باید به اندازه گیری و برش دادن طبقات و همچنین درب های نمای اپن پرداخته شود.
- در نهایت با نصب کردن دستگیره، لولا و درب کابینت، ساخت کابینت به پایان می رسد.